A MŰVÉSZ ÉLETRAJZA

“Számomra a festészet az önkifejezés legfőbb módja; a művészeti dimenzióban az érzéseim életre kelnek és a vásznon megtestesülnek.”

Bernadett képzőművészet iránti vonzalma korán megmutatkozott, már hatéves korában elismert magyar művészek rajz- és festőkurzusait látogatta. Tinédzserkorától kezdve festményeit helyi kortárs művészeti kiállításokon mutatták be, gyakran díjakkal is elismerték kimagasló tehetségét.

Egyetemi Oktatás

Az európai művészetek iránti szeretet vezérelte Bernadett döntését, mikor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karára jelentkezett, ahol 2011-ben megszerezte marketing és kommunikáció szakos, majd a következő évben művészettörténeti MA diplomáját. 2016-ban a Rome Business School-ban végezte el harmadik mesterképzését, művészet és kultúramenedzsment szakon.
Ugyanebben az évben a Manhattan Institute of Management üzleti adminisztráció tanúsítványát is megszerezte.

 

Szakmai Karrier

Bernadett művészeti tanácsadóként kezdte szakmai pályafutását 2012-ben a magyar Nemzeti Erőforrás Minisztériumban, ahol a Kárpát-medence kulturális örökségvédelméért felelt. Ugyanebben az évben elvállalta a berlini Magyar Kulturális Intézet megbízását a magyar művészeti és kulturális események népszerűsítésére. 2013 és 2021 között ideje jelentős részét a Szaúd-Arábiai Királyságban töltötte férjével, és figyelme teljes mértékben a festészet felé fordult.

 

Művészi Stílus és Technika

Bernadett túlnyomórészt absztrakt akrilképeket fest, különböző technikák ötvözésével. Gyakran kísérletezik új módszerekkel, amelyek a gondosan kiválasztott színkompozíciókkal együtt lenyűgöző alkotásokat eredményeznek. Művészetét meghatározzák a harmonikus színek és tónusok, valamint a fény és az árnyék kontrasztja, melynek segítségével kivetíti belső énjét, így próbálja meglelni a képzelet és a valóság közti egyensúlyt. A 20. század eleji művészeti mozgalmak követőihez hasonlóan Bernadett is rendhagyó technikákat alkalmaz, a különböző fizikai dimenziókat geometriai síkokkal helyettesíti. Festményeivel a reményt, a szabadságot és az életörömöt próbálja átadni, a megfigyelőt az alkotásokból sugárzó pozitivitással igyekszik bevonni, felemelni, elvarázsolni.

Bernadett keveri a különféle művészi technikákat, és nagyon sok kiváló minőségű anyagot használ képei elkészítéséhez, köztük olaj- és akrilfestékeket, alkoholos tintákat, kétkomponensű gyantákat, valamint saját készítésű alapanyagokat.