Lesz-Müllek Art

Rólam

LESZ-MÜLLEK ART

A Lesz-Müllek Art független művészeti stúdiót 2019-ben a Közel-Keleten (Dhahran, Szaúd-Arábiai Királyság) alapította Lesz-Müllek Bernadett magyar művész, saját kortárs műalkotásainak népszerűsítésére. A művész és a stúdió több különböző művészeti show-n és kiállításon képviseltette már magát a régióban.

Bernadett 2021-ben áttette stúdiójának székhelyét Közép-Európába (Budapest, Magyarország).

A Lesz-Müllek Art legfőbb küldetése, hogy a képzőművészetet közelebb hozza a közönséghez. A művész festményei elsősorban azoknak a kifinomult ízlésű, a modern művészetek iránt érdeklődő embereknek szólnak, akik műalkotások segítségével szeretnék személyessé varázsolni az őket körülvevő tereket. Épp ezért nincs két egyforma alkotás, minden festményt gondos egyedi tervezés alapján készít el Bernadett. A művek rendkívül vegyes képet mutatnak, hiszen a leendő tulajdonosuk igényeit figyelembe véve, az ő felfogását és gondolatait a saját fantáziáján átszűrve hozza létre őket a művész.

Rólam
Rólam

RólamMűvészet Kedvelő Barátom,

Üdvözöllek az oldalamon! Javaslom, hogy mindenképp keresd fel a Galéria menüpontot, ahol megtalálod a legújabb festményeimet. Ha szeretnél értesülni a legfrissebb hírekről, eseményekről, iratkozz fel a hírlevelemre, illetve kövesd a stúdió közösségi média felületeit. Kérlek, oszd meg velem a véleményedet, javaslataidat a weboldallal kapcsolatban!

Kellemes böngészést kívánok!

Rólam

Médiamegjelenéseim

Itt találkozhattál velem

Az utóbbi időszak rendkívül izgalmasan telt nálam. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az elmúlt fél évben több média csatornán is találkozhattál velem.
Csupán néhányat megemlítve a Lakáskultúra, az Üzlet & Utazás, és a Most.hu oldalán is megjelentem.

Így írtak rólam a sajtóban:

A MŰVÉSZ ÉLETRAJZA

“Számomra a festészet az önkifejezés legfőbb módja; a művészeti dimenzióban az érzéseim életre kelnek és a vásznon megtestesülnek.”

Bernadett képzőművészet iránti vonzalma korán megmutatkozott, már hatéves korában elismert magyar művészek rajz- és festőkurzusait látogatta. Tinédzserkorától kezdve festményeit helyi kortárs művészeti kiállításokon mutatták be, gyakran díjakkal is elismerték kimagasló tehetségét.

Egyetemi Oktatás

Az európai művészetek iránti szeretet vezérelte Bernadett döntését, mikor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karára jelentkezett, ahol 2011-ben megszerezte marketing és kommunikáció szakos, majd a következő évben művészettörténeti MA diplomáját. 2016-ban a Rome Business School-ban végezte el harmadik mesterképzését, művészet és kultúramenedzsment szakon.
Ugyanebben az évben a Manhattan Institute of Management üzleti adminisztráció tanúsítványát is megszerezte.

Szakmai Karrier

Bernadett művészeti tanácsadóként kezdte szakmai pályafutását 2012-ben a magyar Nemzeti Erőforrás Minisztériumban, ahol a Kárpát-medence kulturális örökségvédelméért felelt. Ugyanebben az évben elvállalta a berlini Magyar Kulturális Intézet megbízását a magyar művészeti és kulturális események népszerűsítésére. 2013 és 2021 között ideje jelentős részét a Szaúd-Arábiai Királyságban töltötte férjével, és figyelme teljes mértékben a festészet felé fordult.

Művészi Stílus és Technika

Bernadett túlnyomórészt absztrakt akrilképeket fest, különböző technikák ötvözésével. Gyakran kísérletezik új módszerekkel, amelyek a gondosan kiválasztott színkompozíciókkal együtt lenyűgöző alkotásokat eredményeznek. Művészetét meghatározzák a harmonikus színek és tónusok, valamint a fény és az árnyék kontrasztja, melynek segítségével kivetíti belső énjét, így próbálja meglelni a képzelet és a valóság közti egyensúlyt. A 20. század eleji művészeti mozgalmak követőihez hasonlóan Bernadett is rendhagyó technikákat alkalmaz, a különböző fizikai dimenziókat geometriai síkokkal helyettesíti. Festményeivel a reményt, a szabadságot és az életörömöt próbálja átadni, a megfigyelőt az alkotásokból sugárzó pozitivitással igyekszik bevonni, felemelni, elvarázsolni.

Bernadett keveri a különféle művészi technikákat, és nagyon sok kiváló minőségű anyagot használ képei elkészítéséhez, köztük olaj- és akrilfestékeket, alkoholos tintákat, kétkomponensű gyantákat, valamint saját készítésű alapanyagokat.